Logo HD Incasso

Debiteurenbeheer

Elke ondernemer krijgt ermee te maken: debiteurenbeheer. Een debiteur is een klant die de factuur nog moet betalen. Dit kunnen zowel consumenten als bedrijven zijn. Debiteurenbeheer gaat om de activiteiten die nodig zijn om de openstaande factuur betaald te krijgen. Denk aan het opstellen van een betalingsherinnering of het nabellen van openstaande facturen.

Debiteurenbeheer gaat om meer dan alleen de betaalde factuur. Het gaat om de relatie tussen de klant en u. Goed debiteurenbeheer bevat duidelijke afspraken over de betaling. Zo weten beide partijen aan welke verwachtingen ze moeten voldoen.

Tips voor een goed debiteurenbeheer

Het is belangrijk om uw debiteurenbeheer op orde te hebben. Hierdoor zorgt u ervoor dat de facturen snel bij uw klant liggen en deze binnen de betaaltermijn de factuur kan voldoen. Goed debiteurenbeheer vraagt om tijd en aandacht.

Een aantal tips voor goed debiteurenbeheer:

 • Maak wekelijks tijd vrij voor het debiteurenbeheer
 • Doe vooraf onderzoek naar uw klanten
 • Maak afspraken over de betalingstermijn (en zet deze op papier)
 • Stuur de factuur zo snel mogelijk
 • Betalingstermijn verstreken? Stuur direct een betalingsherinnering.
 • Blijft de betaling uit? Neem telefonisch contact op en stuur een aanmaning zowel via post als per e-mail
 • Tot slot: geef de vordering uit handen, bijvoorbeeld aan HD Incasso.

Debiteurenbeheer uitbesteden

Debiteurenbeheer zou idealiter een vast onderdeel van uw administratieve werkzaamheden moeten zijn. Wekelijks bezig zijn met uw debiteuren is geen overbodige luxe. In de praktijk merken we dat ondernemers veelal druk bezig zijn met de dagelijkse werkzaamheden en alles wat daarbij komt kijken. Dat is zeer begrijpelijk; daar ligt immers de passie van de ondernemer. Gelukkig ligt de passie van HD Incasso bij alles rondom incasseren & debiteurenbeheer. Zo nemen wij dat proces bij u uit handen!

Het is mogelijk om uw debiteurenbeheer uit te besteden. Bij HD Incasso helpen we u als ondernemer met het debiteurenbeheer. Of het gaat om het op orde krijgen van de administratie of het doen van huisbezoeken; HD Incasso helpt u zowel met het debiteurenbeheer als het optimaliseren van het incassoproces.

De voordelen van debiteurenbeheer via HD Incasso

Besteed u het debiteurenbeheer uit aan HD Incasso, dan haalt u een hoop expertise in huis. Met ruim 35 jaar ervaring in het vak helpt HD Incasso u verder met het professionaliseren van uw debiteurenbeheer.

HD Incasso werkt vanuit de menselijke maat. Het is belangrijk om dicht bij de mens te blijven staan.

Enkele voordelen van het uitbesteden van het debiteurenbeheer bij HD Incasso:

 • Werken vanuit een klantgerichte aanpak;
 • Effectief en kostenbesparend;
 • Uit eigen naam of naam van de opdrachtgever;
 • Korte lijnen met zowel gerechtsdeurwaarder als hulpverlening.

Debiteurenbeheer op orde krijgen?

Sommige ondernemers zien als een berg op tegen hun debiteurenbeheer. Omdat ze niet weten hoe ze het moeten aanpakken. Of omdat het gewoonweg te veel tijd kost. Herkent u dit? Neem dan contact op met HD Incasso.

Neem contact op

Enkele andere diensten

Bekijk alle diensten