Logo HD Incasso

Incasso

Huisbezoek, sociaal incasseren

Loopt uw debiteurensaldo op? Bij HD Incasso helpen we u om betaald te krijgen voor wat u geleverd heeft. Of het nu om producten of diensten gaat, particulieren of bedrijven. Bij HD Incasso bent u verzekerd van een zorgeloze dienstverlening. Zowel de strategische als de operationele kant van incasseren. Zo geeft HD Incasso trainingen aan medewerkers, om ze mee te nemen in de visie van het bedrijf en ze klaar te stomen voor de uitvoering. Eerder behoefte aan hulp bij de uitvoering van incasso’s? Ook daarin biedt HD Incasso ondersteuning.

We bepalen samen de stappen en gaan dan aan de slag.

Incasseren met de menselijke maat

HD incasso incasseert met de menselijke maat. Dat houdt in dat er samen met zowel u als de schuldenaar naar een duurzame oplossing zoeken. Het ‘harde’ incasseren is niet meer van deze tijd. De praktijk laat namelijk zien dat een schuldenaar vrijwel altijd betalingsbereid is en dat er een reden is waarom hij of zij de rekening nog niet heeft betaald. Door een open houding aan te nemen, te luisteren, een vertrouwensband te creëren en de schuldenaar met respect te behandelen komen we tot een oplossing waarbij zowel de schuldenaar als u (de opdrachtgever) het best geholpen zijn.

Deze menselijke en sociale manier van incasseren is duurzaam. Een gerechtelijk traject kan in de meeste gevallen namelijk voorkomen worden. Op deze manier verkleinen we de kans dat de schuldenaars zich nog dieper in de schulden steekt.

Incasso binnen diverse sectoren

HD Incasso heeft ervaring met alle fases van incasseren binnen verschillende sectoren, waaronder de sector sociale huur. Daarnaast is HD Incasso in te zetten als incassobureau voor onder andere telecombedrijven, gemeentes en energiebedrijven. Kortom: alle bedrijven die met (terugkerende) debiteuren te maken hebben. Door de sociale aanpak van incasseren zorgt HD Incasso ervoor dat de vordering betaald wordt én er aandacht is voor de mens achter de vordering. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw relatie met de klant niet in gevaar komt.

Van pre-incasso tot herincasso

Wij helpen u met het betaald krijgen van de openstaande vorderingen. Dat doen wij in diverse fases van het incassotraject. Zo kunt u bij HD Incasso terecht voor zowel pre-incasso, een minnelijk incassotraject en herincasso.

Pre-incasso

Bij pre-incasso helpen we u met het verzenden van de laatste brief aan de debiteur voordat het incassotraject van start gaat. Zo krijgt de debiteur nog één kans om de openstaande betaling te voldoen, zonder extra kosten te maken.

Minnelijk incassotraject

Wordt er niet gereageerd op de pre-incasso, dan gaan we over tot een minnelijk incassotraject. In dat geval geeft u de vorderingen aan HD Incasso om te incasseren. Het doen van een huisbezoek kan onderdeel zijn van het minnelijk incassotraject.

Herincasso

Tot slot bieden we ook de helpende hand als het gaat om herincasso. Het gaat dan om afgeboekte vorderingen die nooit voldaan zijn. Bijvoorbeeld omdat de verblijfplaats van de debiteur in het verleden niet bekend was. Het kan lonen om de oude vorderingen er weer eens bij te pakken.

Lees meer over deze diensten in ons blog.

Kies voor HD Incasso

HD Incasso staat voor de kernwaarden luisteren, open, eerlijk en vertrouwen. Bij HD Incasso kennen al onze diensten dezelfde kern: het sociale aspect. Wij geloven in incasseren met de menselijke maat. Daarbij staat het behouden van de relatie tussen u en de klant centraal. Door op een sociale manier met incasseren om te gaan, komen we uiteindelijk tot een duurzame oplossing. Klinkt goed toch?

Als u voor HD Incasso kiest, dan kiest u voor:

  • Korte lijnen en persoonlijk contact.
  • Een menselijke en duurzame aanpak: een maximaal incasso-rendement, een duurzame investering in klantbehoud en een besparing in kosten en tijd.

 

Bent u benieuwd hoe HD Incasso te werk gaat? Neem contact op voor een kennismaking.

Neem contact op

Enkele andere diensten

Bekijk alle diensten