Logo HD Incasso

Trainingen

Naast het geven van advies over uw debiteurenbeheer of het helpen met het betaald krijgen van openstaande vorderingen, geeft HD Incasso ook trainingen. Met name op het gebied van sociaal incasseren. Hiervoor bieden wij diverse trainingen aan, waarvan enkele in samenwerking met een externe partij.

Voor wie zijn de trainingen geschikt?

De trainingen zijn geschikt voor iedereen leidinggevenden en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor incasso resultaten van onder andere woningcorporaties of vastgoedbeheer. Denk aan een manager Financiën, manager Wonen en incassoconsulenten (afhankelijk van de inrichting van de organisatie).

Sociaal incasseren

In een interactieve workshop van één dag leggen we uit wat sociaal incasseren is en hoe u het kunt toepassen. Met als uiteindelijk doel een beter financieel én een beter sociaal rendement.

Datum Locatie
27 september 2021 Breda
4 oktober 2021 Amersfoort
7 december 2021 Heerenveen
13 januari 2022 Amsterdam
27 januari 2022 Hengelo
8 februari 2022 Nijmegen
14 maart 2022 Zwolle

 

De deelnamekosten van de Workshop Sociaal Incasseren bedragen € 515 per deelnemer, exclusief BTW en parkeerkosten, inclusief koffie/thee, lunch en documentatiemap. 

Aanmelden voor de training

Huisbezoek bij betaalachterstanden

Gaan uw medewerkers op huisbezoek? Dan is het belangrijk dat het contact vanaf het eerste moment goed verloopt. In deze interactieve training leert u hoe u het eerste contact aan de deur legt en hoe u inzicht kunt krijgen in de schuldenproblematiek van uw huurder. Tevens leert u hoe u met weerstand kunt omgaan en hoe motiverende gespreksvoering als techniek ingezet kan worden.

Datum Locatie
20 en 21 september 2021 Amersfoort
11 en 12 oktober 2021 Amsterdam
8 en 9 november 2021 Zwolle
24 en 25 november 2021 Breda
13 en 14 december 2021 Hengelo
17 en 18  januari 2022 Nijmegen
31 januari en 1 februari  2022 Heerenveen
15 en 16 februari  2022 Eindhoven

 

De deelnamekosten van de Training Huisbezoek bij betaalachterstanden bedragen € 1.045 per deelnemer, exclusief BTW en parkeerkosten, inclusief koffie/thee, lunch en documentatiemap. De training neemt twee dagen in beslag.

Aanmelden voor de training

Telefonisch incasseren

Tijdens deze eendaagse training leert u hoe u verschillend gedrag van uw huurders kunt herkennen en hoe u dit gedrag kunt ombuigen naar constructief gedrag. Met als doel om samen met de debiteur tot een gedragen oplossing te komen.

Datum Locatie
1 november 2021 Eindhoven
15 november 2021 Roermond
29 november 2021 Amsterdam
1 maart 2022 Groningen
7 maart 2022 Rotterdam

 

De deelnamekosten van de training Telefonisch incasseren bedragen €515 per deelnemer, exclusief BTW en parkeerkosten, inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en documentatiemap.

Aanmelden voor de training

 

De weg naar financieel succes – huurincasso en communicatie (i.s.m. Agusto)

De incassobranche is volop in ontwikkeling. Zo is sociaal incasseren steeds meer de norm. In deze training nemen we u mee in de recente ontwikkelingen binnen de incassowereld. Daarbij geven we nieuwe inzichten met betrekking tot het communiceren met de huurder.

De deelnamekosten van deze workshop/training  bedragen € 515 per deelnemer, exclusief BTW en parkeerkosten, inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en documentatiemap. Deze training wordt enkel op verzoek gegeven.

Aanmelden voor de training

Online e-mail en schrijftraining (i.s.m. Kameleon Communicatie)

Goede communicatie is essentieel. Dit geldt ook voor de communicatie met uw debiteuren. Tijdens deze training leert u klantgericht en helder schrijven, op taalniveau B. Zodat de communicatie met uw debiteuren vlekkeloos verloopt.

De deelnamekosten van deze training bedragen € 250 per deelnemer, exclusief BTW. Deze training wordt enkel op verzoek gegeven. 

Aanmelden voor de training

 

Masterclasses

Naast de trainingen, is HD Incasso ook in te schakelen voor masterclasses op het gebied van incasso. Tijdens een masterclass gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen.

Masterclass Gerechtsdeurwaarder

Het liefst lost u betaalachterstanden op een sociale en minnelijke manier op. Soms ontkomt u er niet aan om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Dat de wereld van gerechtsdeurwaarders niet bij iedereen even bekend is, hebben we in de praktijk gemerkt. Daarom is de masterclass Gerechtsdeurwaarder ontwikkeld.

In deze masterclass leert u de bekendste termen en kosten uit de deurwaardersbranche en krijgt u grip op het proces van de gerechtsdeurwaarder.

De deelnamekosten van de masterclass Gerechtsdeurwaarder bedragen € 515 per deelnemer exclusief BTW en parkeerkosten, inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en documentatiemap. 

Aanmelden voor de masterclass

In-company trainingen

Naast de trainingen op locatie, is het ook mogelijk om een training in-company te geven. Neem voor de mogelijkheden en tarieven contact op.

Doel van de trainingen

De verschillende trainingen hebben uiteindelijk hetzelfde doel: ervoor zorgen dat sociaal incasseren bij u en uw organisatie de norm wordt. Het gaat om open communicatie en luisteren. Tijdens de incasso trainingen leert u hoe u samen met de schuldenaar tot een goede, eerlijke en duurzame oplossing komt waarbij zowel de schuldenaar zelf als het bedrijf het best geholpen zijn. Dat noemen we sociaal incasseren. We leren u om een open houding aan te nemen, goed naar de schuldenaar te luisteren en hem/haar met op een juiste, respectvolle manier te behandelen. Alleen op die manier is het mogelijk om een vertrouwensband te creëren en de schuldsituatie op te lossen.

Incasseren uitbesteden?

Besteedt u het incasseren liever uit? HD Incasso helpt u graag om betaald te krijgen voor wat u geleverd heeft. Of het nu om producten of diensten gaat, particulieren of bedrijven. Wij kunnen u helpen met zowel de strategische als de operationele kant van incasseren.

Wilt u uw gehele debiteurenbeheer uitbesteden? Of bent u juist op zoek naar advies om uw debiteurenbeheer verder te professionaliseren? Ook dan bent u bij HD Incasso aan het juiste adres. Neem contact op voor een kennismaking.

Neem contact op

Enkele andere diensten

Bekijk alle diensten